Werkwijze en huisregels

Op deze pagina vindt u een uitleg over de werkwijze en de huisregels van Gevoelsdier.

WERKWIJZE

Wanneer u gebruik wilt maken van de oppasservice van Gevoelsdier, vindt er eerst een gratis en vrijblijvende kennismaking plaats.

Voor de oppasservice voor honden geldt dat deze afspraak in principe bij mij thuis is, zodat u zelf kunt zien waar uw hond zal verblijven.  Uiteraard kunt u uw hond dan meenemen. Deze kennismakingsafspraken vinden alleen plaats als ik geen andere hond in huis heb.
Bij uitzondering kan de kennismaking op uw verzoek ook bij u thuis plaatsvinden. Hier worden buiten Zaanstad wel reiskosten voor in rekening gebracht.

Voor de oppasservice aan huis voor katten of andere kleine dieren kom ik bij u langs voor een kennismaking (aangezien ik deze service alleen in een straal van 8 km van postcode 1505 bied, worden voor de kennismaking geen reiskosten berekend).

Indien u na de kennismaking besluit om een reservering voor een bepaalde periode te doen, ontvangt u hiervoor een offerte en de op dat moment geldende Algemene Voorwaarden.
Na uw goedkeuring stuur ik u een factuur, de overeenkomst en een vragenlijst met o.a. vragen over de gezondheid, verzorging en gedrag van het dier.
In de Algemene Voorwaarden vindt u de betalingstermijn en de annuleringsvoorwaarden. Uw hond wordt bij mij individueel opgevangen, tenzij u natuurlijk meerdere honden heeft waar u oppas voor zoekt. Tijdens het verblijf van uw hond zijn er dus geen andere honden aanwezig.
Een enkele keer kan hier een uitzondering op gemaakt worden, mits beide eigenaren hier mee akkoord gaan en Gevoelsdier zich er van heeft verzekerd dat het welzijn van de honden niet in het geding is.

HUISREGELS

Ook dieren met gedrags- of gezondheidsproblemen zijn welkom bij mij. Maar ik vraag u wel om hier goede en eerlijke informatie over te geven. Om verrassingen of miscommunicatie te voorkomen verzoek ik u de vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen. Ookal hebben we sommige dingen al besproken tijdens de kennismaking, het is voor mij belangrijk dat ze ook op papier staan.

Voordat er een nieuwe hond in huis komt, vindt er altijd een grote schoonmaak plaats om mogelijke besmettingen te voorkomen. Ik werk hierbij zoveel mogelijk met natuurlijke schoonmaakmiddelen.
Tevens gebruik ik een natuurlijke vlooienspray van STOP! Animal Bodyguard.
Hoewel ik er alles aan doe om besmetting te voorkomen, blijft er natuurlijk altijd een risico.
Het voorkomen van een besmetting met parasieten of besmettelijke ziektes blijft dan ook deels uw verantwoordelijkheid.

Parasieten
Voor het verblijf bij gevoelsdier dient de hond te zijn behandeld tegen- en vrij te zijn van- vlooien en wormen. Deze bestrijding mag in overleg ook met een degelijk natuurlijk middel gebeuren.
Mocht Gevoelsdier echter tijdens het verblijf toch vlooien of wormen bij het dier constateren, dan wordt het dier hier wel op kosten van de eigenaar tegen behandeld. Uiteraard in overleg met welk middel.
Indien u voor het verblijf tegen andere parasieten zoals Giarda, mijten of schimmels heeft behandeld, dient u Gevoelsdier hiervan op de hoogte te stellen. Ook als er vermoedens zijn dat het dier mogelijk besmet is moet dit gemeld worden.
Met name Giardia is een zeer besmettelijke parasiet die niet met het blote oog gezien kan worden.
Één van de symptomen hiervan is diarree of regelmatig slappe ontlasting.
Deze parasiet is erg hardnekkig en moeilijk te bestrijden. Mocht er een besmetting geconstateerd zijn en de hond is behandeld, dan dient er daarna nogmaals getest te worden om te kijken of de parasiet echt weg is. Gevoelsdier kan u in zo’n geval vragen om de uitslag van het ontlastingsonderzoek.


Vaccinaties
Er zijn een aantal vaccinaties die veel dierenartsen “standaard” geven.
Dit betreft de zogenaamde Cocktail of DHP. Deze vaccinatie bevat Parvo, HCC en Hondenziekte (Distemper).
Daarnaast zijn er nog de Ziekte van Weil (leptospirose) en kennelhoest die vaak standaard gegeven worden.
Rabiës is een vaccinatie die alleen verplicht is als u met de hond de grens over gaat.
In veel pensions zijn deze vaccinaties verplicht omdat er veel honden bij elkaar zitten en een symptoom van deze ziektes niet altijd direct wordt gezien.

Omdat een vaccinatie geven niet per sé betekent dat een dier ook beschermd is en je bij een dier met gezondheidsproblemen heel voorzichtig moet zijn met vaccineren, zijn vaccinaties bij mij niet verplicht. Ik wil echter wel graag weten of de hond al dan niet (en wanneer voor het laatst) gevaccineerd is, omdat ik daar dan rekening mee kan houden bij mogelijke ziektesymptomen.
Veiliger is het om een titerbepaling bij uw hond te laten doen.
Een titerbepaling is een eenvoudige test waarbij met één druppeltje bloed gekeken kan worden of uw hond nog antistoffen heeft tegen Parvo, HCC en Hondenziekte. Indien deze antistoffen nog aanwezig zijn, wordt de vaccinatie teniet gedaan door deze antistoffen. Er gebeurt dus niets, je kunt geen antistoffen “bijspuiten”.
Veel honden worden dus op het verkeerde moment gevaccineerd en lopen daardoor juist tijdelijk onbeschermd rond, want als je vaccineert wanneer antistoffen laag zijn, maar nog niet weg, kan het zijn dat de hond wel onbeschermd is voor hij de volgende vaccinatie krijgt. 
Dat bekent dus niet dat ik tegen vaccinaties ben! Ik ben alleen voor meten en op het juiste moment vaccineren en alleen wanneer het nodig is.
In deze link vindt u meer informatie over de titerbepaling:https://www.gevoelsdier.nl/wp-content/uploads/2020/05/ALLES-OVER-TITEREN-versie-26.11.17.pdf
Maar u mag natuurlijk ook altijd contact met mij opnemen voor meer informatie.

Voeding
U dient zelf voldoende voer voor uw hond mee te brengen. Dat kan zowel droogvoer, natvoer als versvlees zijn. In de vragenlijst kunt u aangeven hoeveel voer uw hond mag.
Ook is het fijn als u wat kluifjes en koekjes die de hond graag lust meebrengt.
Uiteraard heb ik hier altijd een flinke voorraad koekjes en kluifjes (voornamelijk gedroogd vlees), maar zeker als uw hond een enorme kluifbehoefte heeft, of alleen specifieke kluifjes of koekjes mag, verzoek ik u deze zelf mee te brengen.

Slaapplaats
Hoewel ik voldoende manden en kussens in huis heb en de honden, indien ze dat thuis ook mogen, hier ook op de bank mogen, is het toch fijn als u hun eigen slaapplaats mee brengt. Als dat niet mogelijk is, breng dan in iedere geval een kleedje of t-shirt met een veilige geur van thuis mee (dus niet de dag ervoor wassen).

Bij Gevoelsdier is veel mogelijk en gaat alles in overleg. Dus heeft u speciale verzoeken, laat dit dan gerust weten.