Over mij

Mijn naam is Daniëlle Dessauvagie. Ik ben al van kind af aan een groot dierenliefhebber en wilde altijd al met dieren werken.  Na de middelbare school koos ik voor een opleiding dierenverzorging in Barneveld en heb daar na o.a. gewerkt in een dierenasiel en een honden- en katten speciaalzaak. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren diverse opleidingen en seminars gevolgd op het gebied van dieren gedrag en gezondheid.

P1040051

Met Toucha en Pino in het Twiske (2010)

Ik ben opgegroeid met honden, katten en hamsters en op mijn tweeëntwinstigste kwam mijn eerste eigen hond.
Niet altijd de makkelijkste, maar uiteraard wel de liefste.
De tweede hond kwam vier jaar na de eerste. Een eigenwijze terriër. Heel wat anders dan de kruising Herder die ik gewend was. Samen waren ze een mooi duo.
Ook hadden we regelmatig  logeerhonden over de vloer en met twee katten en soms wel vijf honden, had ik mijn handen vol.

Door de jaren heen heb ik verschillende sporten met mijn honden beoefend zoals Agility, Dogdance en Speuren op menselijke lucht.
Naarmate mijn honden ouder werden en ik steeds meer  kennis kreeg over hondengedrag, begonnen we meer hersenwerk te doen en leerde ik het belang van samen wandelen in echte connectie; dus samen snuffelen, samen observeren en samen ervaren. Waarbij mijn honden vooral leerden dat ze zelf keuzes mochten maken, maar ook altijd op mij konden rekenen voor steun.

Inmiddels zijn mijn dieren op respectabele leeftijden overleden. Missen doe ik ze nog elke dag. Maar ik ben ook heel dankbaar voor de tijd die we samen hebben gehad en alles wat ik van ze heb geleerd. Die kennis en ervaring wil ik graag meegeven aan anderen.
Dat doe ik via de TTouch Sessies, het coachen en de individuele oppasservice voor honden.

Met één van mijn logees in het Haarlemmermeerse bos (2021)