Workshops

Heb je interesse in het volgen van een workshop, maar staat er nog niets gepland? Stuur mij dan gerust een mail. Zodra er weer een nieuwe datum bekend is ontvangt u vrijblijvend bericht.

Natuurlijk is het ook mogelijk om mij in te huren voor een workshop of lezing op locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

 

Wat kun je verwachten van een workshop?

P1080493

Tijdens een workshop leer je een aantal basistechnieken uit de Tellington TTouch® methode die je kunt toepassen bij je dier. Dat kunnen zowel de aanrakingen, de bewegingsoefeningen, de lijnbehandeling en de bodywraps zijn. De focus ligt echter op de aanrakingen.
Daarnaast  wordt er ingegaan op een stukje achtergrond (wat is TTouch, waar komt het vandaan en wat is het effect).  
Naast Basis TTouch workshops geef ik ook thema workshops (senior, EHBO, vuurwerk). Afhankelijk van het thema van de workshop kunnen er ook andere aspecten aan bod komen tijdens de workshops zoals hersenwerk, Bach bloesem remedies, natuurlijke middelen tegen angst of pijn en algemene gedragsadviezen.

ik werk met kleine groepjes van gemiddeld vier honden en  zes  personen (afhankelijk van de beschikbare ruimte) waarin ik aan iedere baas / hond combinatie zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geef. Maar ik kan tijdens een workshop niet uitgebreid in gaan op individuele vragen en problematiek.  Heb je een dier met ernstige gedragsproblematiek of gezondheidsproblemen, dan raad ik je aan om een afspraak te maken voor een privé sessie.

De workshops die ik geef duren maximaal 4 uur, inclusief pauze. Soms geef ik ook kortere introductie of thema workshops van ca. 2,5 uur.Omdat onze hersenen en die van onze honden een beperkte opslag capaciteit hebben en leren een intensief proces is voor mens en dier, ben ik van mening dat een hele dag vaak teveel van het goede is. Een deel van de informatie wordt niet meer opgeslagen omdat het “potje vol is” en uit ervaring weet ik dat de honden aan het eind van zo’n dag vaak oververmoeid zijn. Ook al wordt er niet veel met de honden gedaan, door alle indrukken krijgen ze gemakkelijk slaaptekort of raken ze overprikkeld.

Kan ik ook zonder hond meedoen?  

P1080436

De workshops kun je volgen mét of zonder hond.  Omdat we de TTouches ook op elkaar en / of pluche dieren oefenen is het niet noodzakelijk om een hond mee te nemen. Ook al is er voldoende afstand tussen de honden en probeer ik de honden zoveel mogelijk hun eigen, veilige plekje te geven, voor sommige honden is het toch nog te veel.  Heb je een hond die het moeilijk vind om met andere mensen of honden in een ruimte te verblijven of die erg onrustig wordt, dan is het beter voor de hond om thuis te blijven. Je kunt de geleerde technieken dan in alle rust thuis zelf toepassen.Wil je toch liever dat ik je help met de TTouches op je hond uit te voeren, dan kunnen we altijd nog een afspraak maken voor een privé sessie.

Ook als je geen hond hebt, maar andere huisdieren zoals katten of konijnen kun je uiteraard deelnemen aan de workshops.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een workshop of wil je zelf een workshop organiseren voor jouw vereniging, bedrijf of mede hondeneigenaren, neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 Tellington TTouch®   info@gevoelsdier.nl    0629 323 184
Aangesloten bij de Tellington TTouch® Beroepsvereniging Nederland