AGENDA

Datum: Zaterdag 1 februari 2020
Locatie: Bergen NH (exactie locatie krijgt u na aanmelding).
Tijd: 14:00 – 16:30 uur
Prijs: €45,- P.P.
Aanmelden via info@muditahondenmens.nl

Op zaterdag 1 februari as. geeft Daniëlle Dessauvagie van Gevoelsdier.nl  een Tellington TTouch® basisworkshop voor iedereen die kennis wil maken met deze bijzondere methode. Tijdens deze middag leer je een aantal TTouch® technieken die je thuis zelf kunt toepassen.

Tellington TTouch® is een lichaamsgerichte techniek van zachte, specifieke aanrakingen en bewegingen, die lichamelijke spanning en blokkades helpt opheffen, pijn verlicht en zorgt voor een beter zelfbewustzijn. TTouch® heeft een positieve invloed op de fysieke gezondheid, het emotioneel welzijn, de werk –en sportprestaties en het denk -en leervermogen. 

TTouch® is o.a. gebaseerd op de gedachte dat spanningspatronen in het lichaam invloed hebben op emoties, gedrag en gezondheid. Door het dier te helpen ontspannen en bewust te maken van hoe het zijn lichaam gebruikt,  kunnen we spanning of pijn verminderen of zelfs wegnemen, de algehele gezondheid verbeteren en gedrag beïnvloeden.
Maar TTouch® is zoveel meer dan een techniek. Het is een manier waarop je je met je dier kunt verbinden, waarmee je hem kunt helpen als hij pijn heeft of ziek is, of als hij angstig of nerveus is, maar ook om gewoon samen van te genieten. Als mensen TTouch® geven aan hun dier worden ze zelf vaak ook helemaal stil en ontspannen, je doet dus tegelijk iets goeds voor jezelf! TTouch® helpt je om zelf beter in je vel te zitten als je dier ongewenst gedrag vertoont of moeite heeft met aanraking.

Het belangrijkste aspect is dat het de vertrouwensband en communicatie tussen mens en dier versterkt. Het is niet alleen een techniek, maar ook een totale manier van kijken naar- en samenwerken met dieren. Je kunt TTouch® dus ook prima toepassen als er geen problemen zijn.

De workshop is niet bedoeld om individuele problemen te behandelen of op te lossen, maar er wordt wel ingespeeld op de vragen en behoeften van de deelnemende honden en eigenaren. Je gaat naar huis met een hoop nuttige tips, die op jouw situatie van toepassing zijn en die je direct kunt gebruiken.

We werken in kleine groepjes van maximaal 4 honden en maximaal 8 personen.

Belangrijk: Meebrengen van de eigen hond is mogelijk maar zeker niet noodzakelijk.

Uiteraard wordt er voldoende rekening gehouden met de persoonlijke ruimte en behoeften van de deelnemende honden, maar voor honden die het erg moeilijk vinden om samen met vreemde honden of mensen in één ruimte te verblijven is deze workshop niet geschikt.

De workshop duurt 2,5 uur met een korte pauze. Er zal met de honden gewerkt worden, maar er wordt ook geoefend op elkaar en / of op nephonden. Tevens komt er een stukje theorie aan bod. Twijfel je of je hond deze workshop kan bijwonen, neem dan gerust contact op voor overleg.

Stuur mij een mail, of houd mijn Facebookpagina in de gaten voor nieuwe workshops.
Zelf een workshop organiseren? Neem contact op voor de mogelijkheden.